Ja, Ethereum adresaantal is hoger dan BTC; maar hier is het addertje onder het gras

Een gunstige week voor Crypto Bull waarin de munt getuige was van een prijsstijging van 7% bij de pers. Hoewel de prijs van Ethereum de markt niet in vuur en vlam heeft gezet, waren de cijfers op de ketting de afgelopen week beter dan die van Bitcoin.

Het recente rapport van Coinmetrics suggereerde dat de actieve adressen van Bitcoin met 2,7% daalden en de transactie met 3,1%. Ethereum daarentegen registreerde een piek van 27% in het aantal actieve adressen per week en registreerde meer dan 600k-adressen gedurende ten minste 3 opeenvolgende dagen; de eerste keer sinds januari 2018.

Daarnaast bleek uit verdere analyse ook een andere stijgende trend met betrekking tot adressen.

Etherische adressen leiden Bitcoin in termen van waardedichtheid

De bovenstaande twee grafieken geven het aantal Bitcoin- en Ethereum-adressen weer dat minstens $1 en tussen $1 en $10 bevat. Bitcoin leidde het aantal adressen met een minimum van $1 met 24 miljoen adressen. Ethereum bleef echter slechts een beetje achter met ongeveer 21,2 miljoen adressen.

Echter, als we de adressen met een specifiek bereik van $1-$10 vergelijken, lag Ethereum een mijl voor op het land. Het rapport is toegevoegd,

„Er zijn ongeveer 16,45M BTC-adressen met minstens $10 tegen ongeveer 6,51M voor ETH. Dit betekent dat er bijna 15M ETH-adressen zijn met tussen de $1 en $10 in vergelijking met ongeveer 7,55M voor BTC.

Hoewel uit de bovenstaande gegevens over de keten kan worden afgeleid dat Ethereum op dit moment een duidelijke leidende rol speelt op het gebied van wijdverspreide adoptie, is er meer duidelijkheid nodig over het „activum“ dat deze adressen in feite bezitten.

Bitcoin-adressen hebben alleen BTC; Ethereum-adressen zijn verschillend

Terwijl Ethereum-adressen de afgelopen week meer pieken vertoonden dan Bitcoin, suggereerden de gegevens dat dit samenviel met de groei van het stabiele muntenaanbod. De actieve adressen van Stablecoin bereikten een nieuw hoogtepunt in de loop van 15 oktober en de Ethereum-adressen met USDT, USDC waren de voorlopers.

Om het uit te splitsen, terwijl Bitcoin-adressen strikt genomen BTC vasthouden, maakt de interoperabiliteit van Ethereum-adressen het mogelijk om ook stablecoins te houden. Een dergelijke voorwaarde kan het aantal ETH-adressen tussen de $1 en $10 hebben gepompt.

Nu, hier is het probleem. Ethereumadressen met USDT en USDC zijn de laatste tijd onder de loep genomen, want in juli 2020 had het centrum 100.000 USDC op de zwarte lijst van ethereumadressen staan en direct daarna heeft Tether 39 ETH-adressen met 46 miljoen dollar aan USDT op de rode lijst gezet.

Terugkomend op de eerdere discussie, gaat de adoptie superioriteit voor Ethereum adressen recht uit het raam. Gezien het feit dat de actieve adressen van ETH kwetsbaar zijn voor illegale opslag van waarde, helpt dit niet echt bij de adoptie van Ether of Ethereum.

In vergelijking daarmee lijken Bitcoin-adressen veiliger en geloofwaardiger, omdat ze transparant zijn in termen van waarde in hun BTC-entiteiten.