Muntenbasis Pro No Longer Paying Ethereum Transaction Feesten

IN BRIEF

  • Coinbase betaalt geen Ethereum-transactiekosten meer voor haar gebruikers.
  • De uitwisseling noemt stijgend netwerkgebruik als reden voor de verandering.
  • Stijgende gastarieven op Ethereum, als deze niet snel worden aangepakt, riskeren een DeFi-migratie naar andere netwerken.

Coinbase Pro heeft aangekondigd dat het geen Ethereum-gaskosten meer zal betalen voor zijn gebruikers. De verandering komt omdat de transactiekosten op het netwerk blijven stijgen.

Eerder had de cryptocentrale voor haar klanten al Ethereumkosten betaald. De wijziging van het honorariumbeleid treedt in werking op donderdag 17 september.

Stijgende gasprijzen Prompt Coinbase beleidswijziging

Coinbase kondigde de verandering aan via Twitter. In een thread, het verklaarde dat het toegenomen gebruik op het Ethereum blockchain had veroorzaakt, „doorgeven van het netwerk vergoedingen rechtstreeks aan onze klanten“.

Coinbase herinnerde gebruikers er ook aan dat transfers tussen Bitcoin Revolution-portemonnees gratis zouden blijven. Het voegde eraan toe dat klanten ook gratis geld op de beurs kunnen houden.

Hoewel het toestaan van Coinbase bewaring van fondsen zou betekenen dat gebruikers geen gaskosten hoeven te betalen, zou het hen ook blootstellen aan de risico’s die verbonden zijn aan gecentraliseerde opslag, waardoor de toestemmingloze aard van blockchains zou verdwijnen.

De explosieve toename van de belangstelling voor decentrale financiering (DeFi) heeft het gebruik van Ethereum enorm doen toenemen. Met veel meer transacties die concurreren om dezelfde eindige blokruimte, zijn de gasprijzen omhooggeschoten.

Ethgasstation.info laat zien dat de decentrale beurs Uniswap momenteel de grootste verbruiker van gas op het netwerk is. De transacties waarbij het platform betrokken is, waren alleen al in de afgelopen 30 dagen goed voor 12,7 miljoen dollar aan vergoedingen.

De populariteit van Uniswap steelt waarschijnlijk niet alleen klanten van gecentraliseerde beurzen zoals Coinbase Pro, maar drijft ook de gasprijzen op. Gezien het feit dat Coinbase Pro eerder transactiekosten betaalde namens zijn gebruikers, zal dit waarschijnlijk een impact hebben gehad op de winstgevendheid van het bedrijf.

De gasprijzen op 17 Sept. varieerden naar verluidt van tussen $3.93 en $11.27, wat kleinere transacties onpraktisch maakt.

Gemeenschap niet onder de indruk van Coinbase Aankondiging

De crypto-industrie verachtte al snel de Muntenbasis voor de beleidspilaar. In de reacties werd gesteld dat de verandering ertoe zou leiden dat klanten elders op zoek zouden gaan naar nieuwe platforms.

Anderen vestigden de aandacht op het tarief dat Coinbase hanteert voor andere vergoedingen. Eén respondent pleitte ervoor dat de beurs transactiekosten zou betalen, gezien de hoge handelsvergoedingen op het platform.

Sommigen kozen ervoor om Ethereum zelf te bekritiseren in plaats van Coinbase, waarbij ze de schaalproblemen van Ethereum aanhaalden. Met beperkte blokruimte stuurt ETH de prijzen omhoog als er veel transacties wachten.

Deze schaalproblemen blijven een hot topic omdat de cryptogemeenschap anticipeert op de volgende grote upgrade van Ethereum, Ethereum 2.0.

In zijn huidige vorm suggereert Ethereum gasprijzen dat het netwerk mogelijk niet in staat is om de groei van DeFi efficiënt te ondersteunen. Concurrenten zoals Binance’s Smart Chain zijn van plan om Ethereum-compatibele toepassingen te ondersteunen zonder buitensporige transactiekosten.

Gebruikers die worden afgeschrikt door de hogere transactiekosten voor ethereum kunnen uiteindelijk overstappen op meer gecentraliseerde oplossingen of andere netwerken die gedecentraliseerde toepassingen ondersteunen.