Tjuvar stal cirka 450 000 dollar från Crypto Trader

Tjuvar stal cirka 450 000 dollar från Crypto Trader på Knifepoint

En kvinna i Hong Kong har attackerats av ett gäng rånare efter att hon genomfört en live-kryptovalutatransaktion.

En kvinna i Hong Kong har blivit offer för ett rånargäng efter att ha Bitcoin Era genomfört en kryptotransaktion värt nästan 450 000 dollar.

Gäng med fyra stjäl $ 450K från Crypto Trader i Hong Kong

Enligt en rapport från South China Morning Post hölls en kvinnlig kryptohandlare vid knivpunkten av ett gäng tjuvar som stal 3,5 miljoner HK $ (448 700 $) från offret.

Som en del av rånet utgjorde en av tjuvarna en potentiell köpare av kryptovaluta. Kvinnan hade tidigare genomfört olika kryptotransaktioner för mannen, mellan 600 000 HK och 700 000 HK.

Hongkongs myndigheter uppgav att näringsidkaren sålde Tether (USDT) tokens till mannen via sin iPhone och senare lockades till ett kontor för att få kontant betalning. Strax efter att ha fått pengarna höll andra medlemmar i gänget näringsidkaren vid knifepoint för att stjäla pengarna och hennes iPhone.

Myndigheterna kunde få rån efter att offret kontaktade sin man med en andra telefon, som i sin tur ringde polisen. Samtidigt söker myndigheterna efter gänget.

Kvinnans farbror, som eskorterade henne till platsen för transaktionen, berättade också för polisen att han såg fyra män fly från brottsplatsen.

Detaljerna i attacken liknar också en annan incident från tidigare i januari när ett gäng med fyra rånare stal 3 miljoner HK $ från en annan kryptohandlare. I det tidigare fallet utgjorde huvorna också som potentiella köpare, slutförde några transaktioner för att få förtroende innan de kastade på sitt offer.

Beväpnade rånare och kidnappare på jakt efter kryptoägare

Fysiska kryptorelaterade stölder är enligt uppgift en regelbunden händelse i Hong Kong, där antalet sådana incidenter fördubblas mellan 2019 och 2020. Faktum är att det växande värdet av kryptovalutor uppenbarligen ger incitament för väpnade rånare som letar efter offer.

Tillbaka till 2018 var en polis i Indien bland en grupp personer som arresterades i samband med kidnappning och utpressning av en affärsman till över 49 miljoner dollar.

CryptoPotato sammanställde en lista med kryptosäkerhetstips för investerare och handlare för att skydda sina plånböcker och krypto. En av de viktiga sakerna att tänka på är att hålla ditt innehav privat och vara mycket försiktig när det gäller peer-to-peer-transaktioner.